Kyllä sopii mulle tämä ranskalainen ravintolakulttuuri. Täällä sitä kirjoitellaan pienessä hutikassa (sössön sössön), kun päivällisellä tuli nautittua oikein 2 lasia viiniä. Ja huom. ruuan kanssa! Pakkaa tässä nyt sitten matkalaukkua...
Kävin siis noin neljännen kerran hotelli Gambettan vieressä olevassa Brennus-ravintolassa. Pari kertaa kävin jo toukokuussa, ja tälle visiitille tämä oli toinen kerta. Laiska kun olin, en jaksanut lähteä sen pitemmälle hotellilta.
Ulkofile oli ihan ok ja sen lisukkeeksi salaatti, joka oli niin ikään ok. Mutta se kastike. Ai hitto vieköön. Pyysin pihvin kantarellikastikkeella, mutta sitä ei ollut vaan sen sijaan herkkutattikastike. Voi elämän kevät ja kukkivat käpykuuset, mutta kastike oli hyvää! JärJETtömän hyvää. Onneksi Ranskassa on tapana leipäpalalla klanssata lautasella oleva kastike. Kyllä, olin tänään hyvin ranskalainen tuossa suhteessa.
Jälkiruuaksi tilasin tiramisujäätelöä. Ei juuri jäänyt kastikkeen varjoon makunsa loistavuudessa. Olisin tunkenut pääni jäätelökulhoon ja nuollut loputkin, jos olisin kehdannut. Ei täällä kulinaristisessa maassa sentään ihan mitä vaan tehdä.
Vieläkin ihmettelen, että miten voi tulla ihan kunnolla hutikkaan 2 lasista viiniä, jotka nauttii ruuan kanssa...
PS. Löysin kirjoituksesta ensilukemalta noin 18 kirjoitusvirhettä. Tästä voin syyttää töissä käyttämääni azerty-näppäimistöä, johon alan tottua, mutta "normaali" qwerty-näppis tuntuu oudolle. Viinillähän ei tietenkään ole mitään tekemistä asian kanssa. :D
Mikäs päivä se on kun tulet tänne koti-Suomeen?
VastaaPoistaÄiti
Lauantaina tulin, lauantaina lähden. Tähän voisi kohta jo kypsyä, ellei Suomessa olisi niin harmaata, että etelänmatkat ei kiinnostaisi. Tulis jo pian lunta ja pakkasta!
VastaaPoista