tiistai 13. maaliskuuta 2012

Lääkärintarkastus

Kävin maanantai-iltana lääkärillä työhöntulotarkastuksessa. Älkääkä nyt tarttuko siihen, että olen ollut täällä jo 2 kuukautta, ja nyt vasta tarkastetaan työkunto. Kyseessä on enemmänkin muodollisuus kuin mikään kovan tason tutkimus, josta työsopimus olisi jotenkin ratkaisevasti kiinni.

Lääkäri kyseli, koputteli ja mittaili, ja totesi, että juu, on työkuntoinen, ainakin sen tarvittavan kuukauden, jonka olen vielä täällä. Paperi kouraan ja se oli siinä.

Kumma kyllä, lääkäri sai mitattua minulta aika normaalin verenpaineen: 120/85, vaikka ihan lääkäri mittasi sen. Ja vielä ranskalainen. Ja haastattelut hoidettiin ranskaksi. Ja silloin mulla ei ole verenpainetta! Kerrottakoon, että Suomessa minulta haettiin verenpainetautia pitkän aikaa, kunnes tajusin itse käydä ostamassa mittarin ja mitata kotona. Diagnoosi olikin valkotakkiverenpaine, eikä mikään muu. Mutta ei nähtävästi aiheudu ranskalaislääkäristä, vaikka kuvittelisi, että siinähän nyt jännittäisi, kun joutuu ranskaksi selvittämään asioita. Tarpeeksi jännitystä = ei verenpainetta.

2 kommenttia:

  1. Minäpä keksin keinon; keskustele täällä kotimaassakin ranskankielellä lääkärien kanssa, niin paineet pysyy kurissa! Se on sitten eri asia, mitä ne lekurit täällä ymmärtää, ainakaan kaikki.
    Äiti

    VastaaPoista
  2. Reiska uteli,että oliko siinä mitään vikaa siinä lääkärissä, kun olit lääkärin tarkastuksessa?
    Suomenkielestä voi ulkomaalainen saada väärän käsityksen.
    Äidin jatko.

    VastaaPoista