perjantai 23. maaliskuuta 2012

Reissaaja Bordeaux'ssa

Tervehdys! Pitkästä aikaa, voisin sanoa. Matkustaminen on haitannut blogaamista, mutta nyt olen saanut suurinpiirtein kuvamateriaalin koneelle ja poimittua sieltä parhaat päältä.

Ensinnäkin, olin viime viikonlopun Bordeaux'ssa syyrialaisen kaverini kanssa. Tarkemmin sanottuna se tarkoitti kahta päivää pääasiassa ranskankielellä, mutta hyvin pärjäsin. Voilà Arwa!



Bordeaux'ssa tavattiin myös belgialainen kaverini ja hänen ranskalainen tyttöystävänsä. Kippis!


Matkan varrelle osui vahingossa viininmaistelutilaisuus veneessä "tois pual jokke". Garonne-joki virtaa Bordeaux'n(kin) läpi ja toista puolta sanotaan vasemmaksi puoleksi (rive gauche) ja toista oikeaksi (rive droite). Epäselväksi jäi, että kumpi on kumpi, mutta onko sillä niin väliä, kun ilmainen viini ja calvados virtaa...

Sunnuntaina suunnattiin Arwan kanssa kaksin Arcachoniin, pienempään kaupunkiin lähempänä Atlantin rantaa. Ja ei, Bordeaux ei ole Atlantin rannalla.




Rantakuvia on noin satamiljoonaa mutta kun oli vaan niin kivat värit, pilivisestä päivästä huolimatta. Ei tuota isompaa vettä ihan joka päivä näe.




Baskeri pelastaa bad-hair-dayn!


Tuossa ei ollut kuin pintaraapaisu reissusta ja sen aikana otetuista kuvista. Tällä hetkellä olen jo Grenoblessa työmatkalla, ollut itse asiassa koko viikon. Onnistuin välttämään Toulousen kaameiden tapahtumien seuraamisen lähietäisyydeltä.

Huomenna on tarkoitus mennä, yllätys yllätys, patikoimaan vuorille. Ensin ajattelin, että menisin bussilla yhden vuoristojärven lähelle ja kiertelisin siellä, mutta pelkkään matkaan menee reilu tunti ja viikonloppuisin busseja kulkee tosi harvakseltaan. Vaihtoehtoinen reitti onkin Bastille – Mont Jalla – Mont Rachais. Kahdessa ensin mainitussa olen käynyt useamman kerran, mutta tarkoitus on jatkaa matkaa Mont Jallalta vielä melkein toinen mokoma ylöspäin. Katsotaan miten ämmän käy siellä korkeella...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti