keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Musée des Augustins


Kävin sunnuntaina museovisiitillä Musée des Augustinsissä. Täällä kun on joka kuun ensimmäisenä sunnuntaina vapaa pääsy useimpiin museoihin. Siitä huolimatta ei ollut yhtään tunkua.


Osa tauluista oli ihan JÄRJETTÖMÄN kokoisia. Kuvasta voi vähän koittaa hahmottaa ihmisen pituudesta. Näyttely ei ollut kuitenkaan kovin laaja, joten ei tullut sellaista oloa kuin esim. Louvressa, että tätä jatkuu ja jatkuu ja jatkuu vaan. Tämä oli inhimillisen kokoinen taide-elämys taulujen koosta huolimatta. Ei tullut ähkyä.





Koitin kököttävästä pulusta ottaa kuvaa, mutta tulikin "vain" kuva pylväiden kauniista kuvioinneista ja pulu jää vähän epäselväksi. Tuntui, että se oikein veti itseään kasaan, ettei vain mitään näkyisi kuvassa. Olkoon...

3 kommenttia:

  1. Kehnolla ranskankielen taidolla eli puhtaasti arvaamalla päättelin että tuossa yhdessä kuvassa näkyvä teksti "Medievale" viittaisi keskiaikaan. Miltä ajalta nuo maalaukset ja muut ovat?

    VastaaPoista
  2. Ei nuo taulut taitais mahtua meille seinälle! Kyllä ovat valtavia!
    Äiti

    VastaaPoista
  3. Tuolla on maalauksia ja patsaita käsittääkseni Rooman ajalta aina 1800-luvulle ellei 1900-luvun alkuun saakka. Sargofageista Henri Toulouse-Lautrecin piirrustuksiin, joita tuolta bongasin pari. Pääasiassa ranskalaisia taiteilijoita, mutta myos muita eurooppalaisia.

    Koossa kyllä piisasi! :)

    VastaaPoista