perjantai 3. helmikuuta 2012

Kotinetitön elämä

Eipä sitten saatu eilen nettiä toimimaan. Vpn-yhteydessä oli jotain hämärää, eikä saatu sitä kuntoon. Pari tuntia väännettiin atk-tuen kanssa, mutta sitten loppui aika. Pisteet kyllä atk-tuelle, pitkäjänteisesti jaksoi yrittää kikkaa jos toistakin. Viikon päästä uudestaan. Silloin pitäisi olla paikalla ns. iso jehu, jonka pitäisi saada homma toimimaan varmasti. Uskokoon ken tahtoo. Minä en.

Muttei se netitön elämä nyt mitään kamalaa ole. Muistaako kukaan enää aikaa ei-niin-montaa vuotta sitten, kun ei ollut nettiä? Ollenkaan! Kenelläkään! Sama juttu kännyköissä. Ollaanko sitä niin kiinni teknisissä vempaimissa, ettei osata olla ilman?

Tilannettanihan helpottaa se, että työpaikalla netti toimii. Ja se toimii nyt kohtalaisen varmasti (koputtaa puuta…), toisin kuin esimerkiksi viime keväänä, jolloin yhteys pätki jatkuvasti.

Toki netittä olo on siinä mielessä surkeaa, kun on kaukana perheestä ja suurimmasta osasta ystäviä. Yhteydenpito olisi nopeampaa, helpompaa ja halvempaa netin kautta. Suomessa, tutuissa ympyröissä, se netti ei ole niin tärkeä juttu, varsinkin jos sattuu olemaan telkkari, että pysyy kartalla maailman tapahtumista ja vaikkapa säätiedoista.

Vaikka meinaa vituttaa, en anna sen haitata. Nythän mulla on aikaa tehdä vaikka mitä! Käydä pitkillä lenkeillä (jos tarkenisi), pyöräillä (sama), uida, venytellä (kerrankin…!), kokata hyvää terveellistä ruokaa, kierrellä kameran kanssa ympäriinsä, lähettää etanapostia jne. Mutta silti alan saada tarpeekseni. Olinko sittenkin liian suomalainen tänne...?

3 kommenttia:

  1. Hei, se on vain 3 kuukautta, joista ensimmäinen on kohta mennyt (no okei, reilu viikko vielä puuttuu), joten ei tartte puolta vuotta kipristellä.

    VastaaPoista
  2. Niin, taitaa sun sielläoloaika loppua ennemmin kuin, että se netti rupeaa toimimaan.
    Mutta toivotaan parasta ja pelätään pahinta!

    Äiti

    VastaaPoista
  3. Siinä vaiheessa kun on viikko jäljellä Leena huomaa: "Pitääkö mun jo lähtee kotiin, vastahan mää tänne tulin?" Aika menee niin ettet huomaakkaan:)
    -M-

    VastaaPoista