tiistai 21. helmikuuta 2012

Matkasuunnitelmia

Toulousessa on jo tosi keväistä, vaikka parina aamuna on ollut selkeästi vielä pakkasen puolella. Kevätaurinko lämmittää kuitenkin jo, varsinkin sellaisina päivinä kun ei tuule. Jos tuulee, en tiedä miten paljon sitä vaatetta pitäisi päällensä laittaa, ettei jäätyisi. Ollaanhan täällä lähempänä isoa vettä eikä välissä ole isoja vuoristoja, joten tuulta riittää ainakin näin keväisin. Hrr...

Keväinen fiilis on saanut myös tajuamaan, että apua, täähän loppuu kohta ja on vielä niin monta paikkaa näkemättä! Senpä vuoksi matkakalenteri on alkanut täyttyä.

Ensimmäiseksi olen menossa taas seuraavalle järjestetylle ekskursiolle ankkafarmille. Olin samalla reissulla vuosi sitten ja älyttömän kivaa oli. Sillä reissulla tutustuin mm. venäläiseen naiseen, jonka kanssa pidetään tiiviisti yhteyttä vieläkin. Päästään seuraamaan esitystä siitä, miten ankkoja pakkosyötetään, jotta niiden maksa rasvoittuisi 2 viikkoa ennen teurastusta. Näin tehdään ranskalaisten suurta herkkua, foie gras’ta, eli rasvamaksaa. Päiväreissulla on luvassa myös lounas ankkafarmilla, ja viinistä, ankanmaksasta tai muista ankanosista ei ole puutetta. Paastoan siis sinne asti. :)

Seuraavaksi on suunnitteilla viikonloppu Bordeaux’ssa syyrialaisen kaverin kanssa, joka ei puhu kuin ranskaa ja arabiaa. Koska minun arabiankielentaitoni on jokseenkin ruosteessa (ei ole), mennään reissu sitten ranskaksi. Ja mikäs siinä, ollaan tähänkin asti pysytty jutuissamme kartalla. Luvassa on hyvää ruokaa, shoppailua, nähtävyyksiä ja yöelämää Bordeaux’ssa. Ehkä törmäämme matkalla myös belgialaismieheen, jonka olen viimeksi nähnyt kesämökillä x-kymmentä kilometriä Laukaalta metsään päin. Maailma on pieni...

Kaikkein eniten odotan kuitenkin pääsiäistä. Silloin on luvassa kolmen suomalaisen ekskursio Korsikalle. Olen nähnyt todella upeita kuvia ja videoita saarelta. Toivottavasti kelit suosii. En jaksaisi millään odottaa sinne asti, mutta valitettavasti se reissu tarkoittaa samalla myös sitä, että aika Ranskassa alkaa olla lopussa. Pääsiäisestä kun ei ole kuin viikko, kun olen jo takaisin Suomessa. Miksi aika kuluu niin nopeasti, kun on kivaa ja hommat sujuu, mutta mataa hitaasti kun kaikki ottaa päähän ja mikään ei toimi?

2 kommenttia:

  1. Onks siellä taas ruvennut asiat (vesijohdot,pyykkikoneet,ym) tökkimään?

    Vai on siellä jo kevättä ilmassa. Kuulin juuri eilen radiosta, että etelä-Suomessa (Hesassa ja ympäristössä)on 70 senttiä paksulti lunta!!! Siis kaks kertaa normaalin määrän,mitä yleensä siellä on.Ja koko tän viikon lisää tulee joka päivä.
    Kyllä sitä täällä meilläkin on ihan tarpeeksi.

    Miten niitä ankkoja pakkosyötetään? Eiks se ole eläinrääkkäystä?
    Reissaa sinä vain kun oot siellä,mutta pidäthän itsestäsi huolta.
    Haleja äitiltä.

    VastaaPoista
  2. Vesijohdot, pyykkikoneet ym. on nyt toimineet taas ihan hyvin (koputtaa puupaata...). Se on se positiivinen ajattelu ja sopivasti viinia. ;)

    Taalla on jo tosi kevaista. Ensi viikolle on luvattu +15 ja aurinkoa, eika parissa edellisessa paivassakaan ole ollut valittamista. Tosi leutoa.

    Ma laitan tosta ankkajutusta vierailun jalkeen lisaa (ja toivon, etten saa elainaktivisteja kimppuuni...). Taisi siita olla viime kevaanakin blogissa. Pahalta se pakkosyotto nayttaa, muttei ankat sen jalkeen nayta mitenkaan karsivilta. Mutta onko se kulinaarisen herkun vaartti, sita sopii kysya.

    VastaaPoista