tiistai 28. helmikuuta 2012

Laskiaispullia

Tehtiin viikonloppuna laskiaispullia. Juu, tiedetään, että ollaan viikko myöhässä, mutta mikäs aikataulu täällä Ranskassa koskaan pitää paikkaansa, hä?

Leipurin uuni on temperamenttinen ja vähän ahdas (olen nähnyt isompia mikrojakin, mutta pieni uuni on parempi kuin ei uunia ollenkaan). Pullista ei tullut nättejä pyöreitä vaan enemmänkin neliskanttisia sisaruspullia, mutta ah, niin hyviä! Tiesittekö muuten, että mantelimassaa voi tehdä ihan hyvin itse? Tulee hurjan hyvää. Ja oletteko muuten huomanneet, että laskiaispulliin tulee pitkälti samoja aineita kuin Runebergin torttuihin? Melkein, että vaihda leivinjauhe hiivaan, ja that's it (no ei nyt ihan).




Pääkokki ja uunin omistaja. Mitä tekisinkään ilman?


Apukokkeina toimi myös kiinalais-ranskalainen söpö pari. <3


Mitähän me seuraavaksi keksitään leipoa...?

4 kommenttia:

  1. No jos vaikka tekisitte seuraavaksi Paholaisenkakkua. Entäs oisko piparkakut mitään? Ai,mutta teillä ei taida olla kakkuvuokaa. Mutta jos kaupasta löytyis pitkulainen vuoka, niin sillä vois tehdä leipää ja mummun-mallinen pullapitko,muistatko lapsuudesta? Niin ja sen kakun,kait se taikina mahtuis siihen, ettei pursua yli.
    Muuten tiedän miten mantelimassaa tehdään:
    mantelijauhoa, tomusokeria ja munanvalkuaista sikinsokin ja siinä se.
    Hyviä herkutteluhetkiä!!!
    Äiti

    VastaaPoista
  2. Karjalanpiirakoita! Riippuen toki ruisjauhojen saatavuudesta. Ja munavoita päälle.

    VastaaPoista
  3. Paholaisenkakku voi olla vähän jännä tehdä mutta ihan idea sinänsä. Pullista tuli kyllä hitsin hyviä. Kai nyt, kun kunnolla voita... :) Mantelimassa tuli just noilla aineilla ja vielä karvasmanteliaromia lisäks.

    Karjanalanpiirakat olis ihan loistava idea, mutten yhtään tiedä miten löytyy a)puuroituvaa riisiä b) ruisjauhoja. Taikinapulikaksi nyt meninisi vaikka viinipullo! ;)

    VastaaPoista
  4. Mulla on kyllä jotain ideaa seuraavaan leivontaan/kokkailuun, mutta siitä sitten myöhemmin enemmän, sikäli kun homma onnistuu ja keitoksista selviää hengissä...

    VastaaPoista