lauantai 25. helmikuuta 2012

Kyldyyriä mahan täydeltä

Vai viihdettä, tiedä häntä. Kukas sen sanoo, missä raja kulttuurin ja viihteen välillä menee...?

Tällä viikolla olen käynyt katsomassa leffan The Artist. Loistava leffa! Erilainen. Oscar-ehdokas. Suosittelen.

Heti seuraavana ehtoona kaveri kutsui minut Toulousen klassisen musiikin orkesterin konserttiin. Sinne kuulemma pääsisi kokonaista viidellä eurolla sisään opiskelijakortilla. Paikan päällä selvisi, että olisi pitänyt olla alle 26-vuotias ja näyttää henkkareita, jotta olisi päässyt 5 eurolla eikä täydellä hinnalla (35e!). Koska meistä ei kumpikaan täyttänyt ikävaatimusta, saatiin käyttää vähän puhelahjoja, mutta loppuviimein hinnaksi jäi tuo 5e plus hymy. :D


Konsertin eka osa oli Dutilleux'n konsertto viululle, "L'arbre des songes", unelmien puu. Vähän ehkä turhan modernia, mutta ihan nautittavaa. Orkesterin esiintymistä oli kiva seurata. Mutta ehdottomasti Tsaikovskin sinfonia nro 6 h-molli op. 74 ("Pateettinen sinfonia") oli illan pääteos. Tosi jees nauttia ihan erilaisesta musiikkielämysestä kuin normaalisti.



Huomenna onkin sitten todennäköisesti leffa Good Will Hunting, ellei syödä itteämme ihan ähkyyn laskaispullia. Juu, tiedetään, laskiainen oli ja meni jo, mutta me laiskiaiset ei olla vielä leivottu... Parempi myöhään kuin ei silloinkaan... Ja eikös aina ole hyvä syy leipoa...?



3 kommenttia:

  1. VAU Leena!!! Mahtavaa,että lähdit viulukonserttiin!
    Mekin kuunneltiin radiosta ja katottiin netistä Ylen Klassiselta suoraa lähetystä sieltä uudesta Hesan Musiikkitalosta Sibeliuksen kolmea sinfoniaa, joita esitti Wienin Filharmonikot Sakari Oramon johdolla. Orkesteria piti johtaa 81v Lorin Maazel,mutta tää sairastui ja Oramo sai valmistautua pari tuntia illan esitykseen.Oli tosi upea konsertti.
    Kaikenlaisesta kulttuurista on kiva nauttia!
    Kun tulet Suomeen, mentäiskö yhdessä joskus Savonlinnan Olavinlinnaan oopperaan? Sekin on mahtava elämys!
    Tosi hyvä syy leipoa ja laittaa hilloa ja kermavaahtoa väliin taikka mantelimassaa, molemmat HYVIÄ!
    Hauskoja leipomishetkiä toivottaa Äiti

    VastaaPoista
  2. Never say never, mutta ehkä diggaan enemmän ihan vaan klassisesta musiikista kuin oopperasta. Riippuu toki oopperasta. Balettiin olis kiva mennä joskus myös!

    Laskiaispullissa molempi parempi, ja paaaaljon kermavaahtoa! Siitä onkin aikaa kun olen viimeksi vatkannut desikaupalla kermaa käsin vaahdoksi... Onneksi oli useampi apukokki! :)

    VastaaPoista
  3. Joo baletti on kans hieno juttu, mäkin haluisin sinne ja oon ollutkin jonkun kerran, ainakin yhden,nimittäin Joutsenlammen-baletin katsomassa.
    Noo, eka ooppera vois olla Madame Butterfly, siinä on tosi hyvä (siis itkettävä)juoni ja aivan ihana ja kaunis melodinen musiikki. Siihen mä haluisin sut viedä. Ehkä vielä joskus....
    Hyvää yötä toivottelee äiti.

    VastaaPoista