torstai 2. helmikuuta 2012

Nettiyhteyden tuskainen taival

Tässä ollaan nyt oltu kolmatta viikkoa ilman nettiyhteyttä asunnolla. Ensimmäisessä asumuksessa, Campus IAS:ssä netti ei toiminut missään muualla kuin aulatilassa ja sielläkin satunnaisesti eikä koskaan viikonloppuisin. Epäilen vahvasti, että joku sammutti perjantaina kotiin lähtiessään jonkun kojeen, jonka olisi pitänyt olla päällä. Viikolla langaton toimi, ainakin noin kolmena iltana.

Asumusta on nyt vaihdettu, Promologis-firman hallinnoimaan opiskelija-asuntolaan INSA:n kampuksella, mutta nettiyhteyttä ei asunnolla vieläkään näy. Sain nivaskan papereita (ylläri…), joista osa piti täyttää ja palauttaa toimistolle, osa viedä ATK-keskukseen, josta sain tunnukset, joilla kirjautuisin verkkoon. Ohjeita, ranskaksi tietenkin, sain muutaman paperin (ei mitään vinkkiä mitä pitäisi tehdä ensin ja onko järjestyksellä väliä), joista ilmeni, että tarvitsevat IP-osoitteen ja miten asennus tapahtuu.

Muuten homma hoitui ihan ok, huolimatta siitä, että ohjeet olivat ranskaksi, koneeni käyttis englanniksi, ohjeet joko macille tai windows vistalle, mutta se ei kuulemma haittaa, koska windows seiska ja vista ovat samanlaisia (yeah, right...).

Asennus onnistui muuten, mutta vpn-yhteyden saaminen ei onnistunut. Nettisivujen kautta pitäisi lataaminen onnistua, muttei onnistu. Valittaa, että kirjaudu, mutta tunnukseni eivät toimi. Nyt tässä sitten odotellaan atk-tukea huoneessa, jossa odottaa lisäkseni 2 tyyppiä (joista toinen leipääntyi jo odottamiseen ja lähti pois), mutta ketään ns. henkilökuntaa ei ole näkynyt. Kohta puoli tuntia odoteltu. Lähteä ei viitsi, kun atk-tuki on vain torstai-iltapäivisin klo 14-18. Tai siis pitäisi olla.

Alkaa tuntua siltä, että tämä likka saa kohta tarpeekseen koko maasta. Jos nyt joskus joku toimisi, kuten pitäisi... Vai pitääköhän sitä vain avata viinipullo tähän ketutukseen?

3 kommenttia:

  1. Nettiasiaan mulla ei oo mitään tietoo, mutta Euroopan sääkarttaa kun äsken tiirailin uutisissa, niin kovin tumman sinistä väriä rupeaa lähestymään jo etelä-Ranskaa ja Espanjaakin. Ja se tarkoittaa, että pakkaset lähestyy aina vain kylmempänä ja kylmempänä.
    Onks siellä myytävänä mitään lämpimiä vaatteita, jos sulla ei ole tarpeeksi mukana?
    Äiti

    VastaaPoista
  2. No en ajatellut täältä toppatakkia ostaa, jos on viikon ajan vähän viileämpää. Muutenkin pärjää, melkein. Nimimerkillä: takki päällä ja tumput käsissä toimistolla. :)

    VastaaPoista
  3. Lähetetäänkö koirannahkarukkaset, karvalakki ja lumikengät? Onks osoite entinen?
    Utelee äiti ja Reiska

    VastaaPoista