torstai 2. helmikuuta 2012

Montauban

Perjantaina kävin äänestämässä. Toulousen kunniakonsulaatti jopa löytyi, kun mukana oli opas. Sitä en kerro oliko kakkonen ykkönen, eller var det sex. Sen näkee sunnuntaina. Äänestyksestä ja ”äänestyskahveista” (tapakset viinillä, maassa maan tavalla, nääs) selvittyä lauantaina oli vuorossa päivämatka Montaubaniin ja Moissaciin.

Montauban ("valkoinen vuori") on Ranskan mittakaavassa keskikokoinen kaupunki, mutta sama pikkukaupungin tunnelma siellä oli mielestäni havaittavissa kuin Toulousessa. Vaikka Toulouse on Ranskan neljänneksi suurin kaupunki, saa sen keskustasta pikkukaupunkifiiliksen, vaikka miten olisi 400 000 asukasta Toulousessa ja sen lähialueilla. Ehkä keskustan punatiiliset, matalat rakennukset tekevät tuon tunnelman ja sama oli nähtävissä Montaubanissa.

Pont Neuf – uusi silta


Pont Vieux – vanha silta


Jardin des plantes


Torimeininkiä


Juustojen lemu oli kaamea, mutta pitkä jono kojulle oli siitä huolimatta.


Vierailtiin myös Ingres-museossa. Niistä taideteoksista voisi blogata ihan oman tekstinsä, mutta tässä pikku maistiainen.


Kirkkoa, katedraalia, toria, jokirantaa ja siltoja. Alan tulla immuuniksi Ranskan pikkukaupunkien kauneudelle. Ja totta puhuakseni, ne eivät kauneudellaan koreile pilvisena tammikuun päivänä.



4 kommenttia:

  1. Ja orvokit kukkii tammikuulla!!!
    Äiti

    VastaaPoista
  2. Niinpä, toteaa hän vetäen pipoa syvemmälle päähän ja huivia tiukemmalle, että tarkenisi. Kummia täkäläiset orvokit, kun kuvittelevat olevan kesä!

    VastaaPoista
  3. Juu, minä kans katselin noita orvokkeja kun omasta ikkunasta näkyy puoli metriä lunta... Juustotiski näyttää myös hyvältä :)

    VastaaPoista
  4. Ja haisi TOSI hyvälle, joo...

    VastaaPoista