keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Japanilainen wc-pönttö

Mielestäni kirjoitin jo kertaalleen lyhyen stoorin täkäläisten vessanpönttöjen ihmeellisyyksistä, mutta ilmeisesti minä tai blogger on tekstin jonnekin hukannut. En ainakaan löytänyt blogista enkä tekstiluonnoksistani tekstiä pöntöistä. Joten tässä niistä.

Sekä majapaikassani että työpaikallani on vessa varustettu ns. älypöntöllä, sellaisella, mistä olen kuullut jotain tarinoita ja legendoja. On pesuria, bideetä, pöntönrenkaan lämmitintä, veden paineen ja lämpötilan ohjausta ja ees-taas-toimintoa. Jaiks. Integroitu painepesuri puuttuu?


Töissä vessa on varustettu "mökäradiolla", joka aktivoituu läsnäolon perusteella. Ettei vaan kukaan kuule, millä asialla olet ja oliko se eilinen sushi sittenkään ihan kuranttia.

Vieläkään en ole älypönttöjen ominaisuuksia uskaltautunut kokeilemaan. Sen verran monta namiskaa löytyy. Lisäksi varsinkin majapaikan hanoista saa hetken aikaa valuttaa vettä saadakseen lämmintä vettä, joten kylmä suihku sinne, minne aurinko ei paista, ei houkuttele.

Majapaikan pönttökin lienee varustettu pöntönrenkaan lämmittimellä, mutta se on pois päältä. Sen sijaan työpaikan vessassa pöntönreunus on lämmin ellei kuuma. On se aika jännä istahtaa lämpimälle renkaalle. Sauna seat?


Töissä ohjeistus on vain japaniksi, nice.

Sen lisäksi, että on aivan järjetöntä lämmittää pöntön reunusta kesäkelissä, luin jostain, että myrkyllinen puna-musta hämähäkki on levinnyt Japaniin juuri lämmitettyjen pönttöjen ansiosta. Hämähäkki asustaa normaalisti Australiassa mutta on rahtilaivojen mukana kulkeutunut myös Japaniin.

Normaalisti Japanin sää ei ole suotuisa myrkkyhämähäkille, mutta lämmitetyt pöntönrenkaat tarjoavat sille sopivan ekolokeron. Siis hyi yööks! En osaa sanoa mikä näistä on inhottavinta, vai kaikki, mutta en todellakaan halua a) nähdä myrkkyhämähäkkiä b) nähdä myrkkyhämähäkkiä wc-pöntössä c) kuvitella hämähäkkiä kipittämässä persposkiani pitkin. Hrrr…

Olkoonkin pöntönlämmitin aikamoinen turhake ja haitake hämähäkillä tai ilman, voisi sitä kuitenkin markkinoida esim. Ranskaan. Ainakin taannoisessa asumuksessani asukkaat voisivat arvostaa ko. kapistusta talviaikaan.

Olipa taas tähdellistä asiaa huussista…

PS. Tamponinpoistajaa ei tiettävästi näkemissäni pöntöissä ole joten miehetkin voivat huoletta istahtaa pöntölle.

5 kommenttia:

  1. Sieltähän japsien vessasta puuttuu pyllyn pyyhkijä, ensin kuivalla pehmeällä paperilla ja sitten kostealla ja lopuksi tietty taas kuivata koko rustinki. Huonot vessat siellä mun mielestäni.

    VastaaPoista
  2. Onkohan niissä pyttypömpeleissä minkäänlaista huippuimuria pahimpien käryjen poistamiseen?

    VastaaPoista
  3. On suihkua ees ja taas. Ja on erikseen bidet ja spray - mikä sitten ikinä onkaan erona. Ja kaikenlaista muuta nappulaa. Varsinkin tuo työpaikan härveli, josta nuo kuvat ovat, on niin mystinen kapistus, että jätän kokeilematta. Eikä siinä ole ohjeet kuin japaniksi, tietty :D

    Kärynpoistoa ei liene, mutta rauhassa saa rätistä kun on tuollainen taustamelua tuottava kapistus!

    VastaaPoista
  4. Haa, kärynpoisto löytyy! Nimittäin jotkut kehittyneemmät mallit on varustettu tuoksuannostelijalla ("Free odor"). Eli kun ääntä ja hajua ei voida poistaa, ne voidaan kuitenkin peittää, jottei kukaan vaan tiedä, mitä siellä lukitun oven takana puuhaillaan. Loogista eikö?

    VastaaPoista