sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Matsuyaman linna


Matsuyaman linna on yksi Matsuyaman tärkeimmistä nähtävyyksistä, ellei tärkein. Se sijaitsee sopivan kävelymatkan päässä majapaikastani, joten sinne tulee varmasti lähdettyä toistamiseenkin. Linna on näin suomalaisen silmään todella kaunis ja erikoinen. Mahtavuutta lisää vielä linnavuorelle rakennetut kivimuurit.


Linna sijaitsee Katsuyaman vuorella keskellä kaupunkia. Ylös vuorelle pääsisi köysirataa pitkin, mutta minä otin visiitin kuntoilun kannalta. Tästä se mäki alkaa.



Hiukan pukkasi hikeä kun kosteassa kesäkelissä rappusia ja ylämäkeä kävelin. Puuh. Onneksi ei ollut kiire mihinkään. Rappuset veivät linnan lisäksi pyhäkköön, joita täällä tuntuu olevan vähän joka nurkalla. Pyhäkön käyttötarkoitus on vielä vähän epäselvä, mutta jonkinlaista yhteyttä henkimaailmaan, tuonpuoleiseen tai yläkertaan näillä kai haetaan. Yksi pyhäkkö on aivan asumukseni vieressä, mutten ole siellä vielä käynyt. Rappuset oli reunustettu kivipaasilla, joihin oli kaiverrettu tekstiä. Mitähän mahtaa tarkoittaa?


Toisaalta köysiratasysteemi ei näyttänyt järin houkuttelevalta. Jaa mitkä turvavyöt tai edes kaiteet? (Klikkaa kuvaa suuremmaksi.)


En käynyt vielä linnassa sisällä, vaan jätin sen toiseen kertaan. Vuorella tuli kierrettyä muutenkin ihan riittävästi ja halusin tutustua koko alueeseen. Olisin tehnyt lenkin linnan ympäristössä, mutta osa reiteistä oli remontin takia suljettu ja osa poluista oli alamäkeen sen näköistä, että päätin kääntyä suosiolla takaisin. En erityisesti halunnut tulla kuperkeikkaa mäkeä alas.

Sunnuntain kunniaksi paikalla oli paljon japanilaisiakin. Yhden ranskalaispariskunnankin bongasin, mutta muuten sain edustaa muita länsimaita yksin.




Yksityiskohta restauroidusta muurista. Ei ihan huono ole tuo Lumian kamera!

Linnan liepeillä löytyi kahvila vessoineen. Kahvilasta ostin jäätelön. Onneksi menussa oli kuvat, joita osoittamalla sai sitä mitä halusi. Paitsi nyt että maku ja ainesosat jäi kuvasta arvaamisen ja maistelun varaan. Onneksi en ole allerginen millekään, koska ihan maitopohjainen jäätelö ei ollut. Mausta ei ottanut oikein selvää. Ehkä matchaa, muttei pistaasia, vaikka väristä olisi voinut päätellä.


Ja tötterössä mukana tullut tahna lienee jotain paputahnaa. Muistutti vähän sitä, mitä on mochi-palleroisten sisällä, paitsi että tässä oli erilainen koostumus. Ihan kuin olisi ollut pavut kuorineen tahnassa. Itse jäätelö ei kovin makea ollut, mutta tahna tasapainotti. Ruokajutuista kirjottelen myöhemmin lisää. On meinaan sen verran jännää käydä kaupassa. :)

2 kommenttia:

  1. Hitsi miten erikoisia ja upeita rakennuksi/linnoja siellä on. Rupattele sille masu-asukille suomeksi mitä kaikkea sinä näet, kyllä se kuulee, kaiketi jo??? Juttelitko mitään niiden ranskalaisten kanssa? Olethan syönyt jo etukäteen maitohappobakteeri-kapseleita? En muista oliko siitä puhe jo aikaisemmin. Ja yhä voit niitä syödä, jos on mukana, ettet saa ripulia riesakses. Nää on niitä äitin murheita täällä kotimaassa, vaikka tiedänhän minä, että et ole eka kertaa maailmalla ja, että sinulla on järkeä päässäsi. Hyvää työviikkoa sinulle!
    Äiti

    VastaaPoista
  2. En jutellut ranskalaisten kanssa, hymyilin vain sisäänpäin :) Bakteerit ja vitamiinit on vakituisessa käytössä, no worries! En kyllä usko, että Japani on juuri se maa, josta helpoiten ripulin saa...

    VastaaPoista